ONZE SELECTIEMEER PRODUCTEN BESCHIKBAAR OP ONZE WEB WINKEL

ZOEK JE IETS SPECIALE? NEEM CONTACT MET ONS OP


PuraVitaFood wil in contact komen en de wereld ontdekken van zo veel mogelijk kleine ethische voedselproducties.

Om dit moment werken we trots samen met Sicilië, Sardinië en Calabrië, maar we staan ​​altijd open voor nieuwe delen van Italië

ROSSO

Conserve di Sicilia


Rosso (wat rood betekent) is de achternaam van de heer Giuseppe, die een familietraditie begon met alleen zijn Siciliaanse tomaten e enkele andere groenten om de exclusieve smaak van deze rode vrucht te vieren. Afwezigheid van chemicaliën en gluten in hun producten is meer dan gegarandeerd. Iedereen die Siciliaanse tomaten probeert, zegt hetzelfde: de smaak is de beste ter wereld!

GENESIS

Passione per le cose buone


Opgericht in de jaren tachtig in Avola, beslaat de fabriek van Vincenzo een oppervlakte van ongeveer 1500 m2, in het hart van het land waar een deel van de gebruikte ingrediënten wordt verbouwd. Vincenzo Genesio runt samen met zijn vrouw, zoon en andere familieleden zijn familiebedrijf. Dankzij het gebruik van "zachte technologie" en de afwezigheid van chemicaliën en gluten in hun producten kunnen we echte smaken proeven en producten van hoge kwaliteit bieden.
LOMAN

Mandorle di Sicilia


De heer Loreto runt samen met zijn dochters, Stefania en Valentina, een bedrijf dat meer dan 13 soorten amandelen produceert en het is uitgerust met een fabriek van 1000 m2 die is uitgerust met een nieuw amandelschil- en kalibratiesysteem. Bovendien is Loman een partner van het Consortium voor de versterking van de Avola-amandel, die tot doel heeft de productie en distributieketen van de Avola-amandel te beschermen en te verbeteren.

SCIARA

La terra del pistacchio


Kleuren en unieke smaken kenmerken alle producten die afkomstig zijn van de gevarieerde Siciliaanse bodem, waarvan de pistache het hoofdproduct is. Dit zijn de aspecten die Sciara wil behouden en haar consumenten wil aanbieden. Pistache, gedroogd fruit en halffabrikaten, samen met heerlijke handgemaakte creaties, zoals spreads, pesto's, snoepjes en nougats: hun producten zijn ideaal voor gebruik in gebak en catering en geven ruimte aan de verbeeldingskracht en zijn lekker in elke keuken. Alle Sciara-producten zijn afgeleid van ambachtelijke verwerking, geïnspireerd door het kostbare erfgoed van traditionele recepten en geperfectioneerd door het gebruik van moderne technologieën voor verwerking en opslag, «Met één voet in het verleden  kijk je recht vooruit en open naar de toekomst».


FARRUGGIA BIO EXTRA VIERGIN OLIJFOLIE-NETTARE D'OLIVA De boerderij van de familie Farruggia ligt op de heuvels van Realmonte, in een prachtig kustplaatsje in het zuiden van Sicilië, in de provincie Agrigento. Dit staat bekend om het natuurlijke wonder van de Scala dei Turchi, een uitloper van witte mergel die prominent aanwezig is in de zee, waarvan de gelaagde muren een zeer suggestief landschap geven dankzij een sterk chromatisch contrast tussen zeekleuren en het verblindende wit van de rots; hier heerst de harmonie tussen mens en omgeving perfect en domineert de olijfboom onbetwist. Het bedrijf heeft nu zo'n 3.500 planten en produceert jaarlijks gemiddeld 15.000 liter extra vergine olijfolie. De bewerking van het land gebeurt op een natuurlijke manier zonder enige vorm van chemische behandeling en met volledig respect voor het milieu en het grondgebied. Het bedrijf beheert ook de continue cyclusbreker met een modern koudsysteem en een twee-en-een-halve fase centrifuge. Het bedrijf wordt geleid door jonge mensen onder de 35 die, met hun passie voor familieland, streven naar maximale verbetering van het grondgebied en hun prachtige landbouwproducten

TERRE DI ZISOLA

Social group Si può Fare


"ALLES IS MOGELIJK" is een sociale coöperatie die gelooft in zorg en arbeidsbemiddeling, die bruggen probeert te bouwen tussen deze twee schijnbaar verre dimensies, en verenigt ze door te zorgen voor een waardig niveau van levenskwaliteit. Bovendien promoot het een duurzaam agricultuurmodel, elk afzonderlijk product is biologisch en gecertificeerd. Het resultaat van hun werk brengt positieve veranderingen met zich mee voor mensen met sociale problemen en bewuste klanten die geen eigen tuin kunnen hebben maar niet willen stoppen met gezond eten.LA CASA DI SOPHIA

Wijn gemaakt met ons hart 


"We streven ernaar om een ​​verscheidenheid aan smaken uit onze druiven te halen en onze wijnen te verfijnen met natuurlijke rijping en conservering. Onze bestaande loggia in combinatie met ons nieuwe enolab zal een nieuwe wijnkelder opleveren. Onze wijnen zijn gemaakt met respect voor de natuur" Luisa Camoglio, wijnproducent, heeft een duidelijk idee van haar missie. Gemaakt van Carignano-druiven, combineren de La Casa di Sophia & Mangiabarche-wijnen de smaak van de druiven, de deskundige handen van degenen die ervoor zorgen, het land en de zoute lucht.AMBACHTELIJKE PASTAFABRIEK

Jouw pasta van onze granen


Sorelle Salerno artisanale pasta is Monovarietal en komt voort uit het idee om een ​​fijne, goede en natuurlijke pasta te produceren, met langzame droging en lage temperatuur om alle nutritionele en organoleptische kenmerken van hun tarwe te behouden.

Het gebruikte griesmeel wordt verkregen door het malen van hun tarwe en heeft een zeer grote korrelgrootte, daarom extraheren ze slechts 68 kg griesmeel voor elke 100 kg gemalen tarwe. Normaal gesproken is de opbrengst aan griesmeel voor elke 100 kg gemalen tarwe 72/73 kg.


"De zoektocht naar vier lange jaren van de beste tarwe, het experimenteren met zestien tarwevariëteiten, de zekerheid dat de geselecteerde variëteit, gekweekt in een optimale omgeving, ons een uitzonderlijk product zou kunnen garanderen, het uitstekende griesmeel verkregen door het malen van onze durumtarwe uit waarbij we alleen het edelste deel van het graan extraheren, de fantastische organoleptische kenmerken gecombineerd met de passie die geworteld is in de geschiedenis: dit is wat ons in staat stelde onze pastavormen te verkrijgen"


BAKERY CARBE'

De belangrijkste grondstof is traditie


Voor Mastro Carbè is en blijft brood de hoofdrolspeler onder de vele ambachtelijke lekkernijen die in zijn oven worden geproduceerd. Strikt verkregen met ingrediënten uit de korte keten: meel van oude granen, harde tarwegries, volkoren en 5 granen, zuiver water uit de Belvedere-bron en natuurlijk moedergist. Kostbare grondstoffen, zorgvuldig bewerkt door de bekwame handen van meesterbakkers, die elke avond met passie en opoffering de oude bakkunst met respect en toewijding voortzetten.